Site pictogram 100mode.nl

De kou komt er weer aan!

Clothes

De zomerkleding is weer opgeruimd en de bikini’s zijn (helaas) ver weg in de kast gestopt. Het is weer tijd voor warme kleding. Ik ben zelf van mening dat zomerkleding véél leuker is dan winterkleding. Bij winterkleding heb ik toch meer het ‘sombere’ en ‘grauwe’ beeld voor me. Toch vind ik het erg belangrijk om er goed uit te zin in de herfst en winter. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar items die dit najaar niet mogen missen in je kast. Na wat research ben ik toch enigszins van mening veranderd. Je ziet veel kleuren, printjes en franjes voorbijkomen. Daarnaast zijn dames coltruien, hoofddeksels en de slip dress dé dresscodes voor dit najaar. Wintermode hoeft dus niet saai te zijn!

Dierenprints

Tijgerprint, luipaardenprint, zebraprint, ik houd ervan! Gelukkig mag het (nog steeds) dit najaar. Dierenprints zorgen voor pit en karakter. Op de catwalk zie je al jaren diverse dierenprints voorbijkomen en dit houdt voorlopig nog niet op. Deze herfst en winter mag je zelfs verschillende dierenprints met elkaar combineren. Dit is natuurlijk erg gewaagd en niet iedereen durft dit aan. Wil je simpel beginnen? Kies dan voor een leuke dames coltrui met een panterprintje en combineer deze met een zwarte jeans. Hierdoor oog je meteen fashionable, maar val je niet per se enorm op. Het modemerk Kenzo heeft zelfs een sportlijn uitgebracht met dierenprint, rennen naar de winkel dus!

Oversized truien

Deze winter staat ‘oversized’ centraal. Heerlijke maxitruien of jurken met verschillende printjes en stofjes hangen in bijna iedere modewinkel. Kies voor een exemplaar met of zonder col. Om het nog een beetje opvallender te maken, wordt er vaak gekozen voor een maxitrui in een fluoriserende kleur. De Basic trui ziet er dan ineens heel anders uit. Het fijne van deze trui is dat het stijlvol oogt én meteen lekker warm is. Nog een pluspuntje, veel modeketen hebben mohair in de ban gedaan. Mohair is de wol van de Angorageit. Deze geiten worden zeer wreed behandeld, waardoor je kunt spreken van dierenmishandeling. De meeste oversized truien worden nu geproduceerd met een andere samenstelling, waarbij er rekening wordt gehouden met het verhaal achter het materiaal.

Hoedjes

Wil je deze winter je outfit een ‘finishing touch’ geven? Kies dan voor een trendy hoofddeksel. Vilthoeden, baretten, mutsen of fedora hoeden – het mag allemaal. De baret is in veelvoud gezien tijdens de fashionshow van Dior. Ook hebben veel modewinkels verschillende varianties in de winkel liggen. Super handig als je nèt dat stukje extra mist aan je outfit of als je koude oren hebt. Zelf ben ik fan van een leuke muts met parels als decoratie.

Mobiele versie afsluiten