Gucci
Nieuws

Gucci: Uniek en excentriek modemerk

2 september 2018

Bij het zien van de letters GG op een mode item weet bijna iedereen wel om welk merk het draait, namelijk… Gucci. Gucci staat in de top 10 van bekendste merken van de wereld en is nog steeds een grote favoriet onder de modeliefhebbers. Dit merk staat bekend om de Italiaanse kwaliteit, luxe, herkenbaarheid en hun vernieuwendheid. De items die ze verkopen zijn bijzonder en uniek, een echte musthave voor iedere kledingkast.

Het kenmerk van Gucci

Gucci is nou niet bepaald wat ze noemen een basic merk. Een wit simpel t-shirt of een simpele zwarte handtas zul je niet snel tegenkomen in hun assortiment. Dit merk is een en al excentriciteit. Ten eerste zijn ze te herkennen aan het logo wat op bijna alle items staat afgebeeld. De welbekende GG en het liefste nog in goud afgebeeld. Goud straalt klasse uit en wordt gezien als waardevol, een van de aspecten waar het merk graag mee wordt vergeleken. Goud komt bijvoorbeeld ook terug in de hengsels van de tassen, drukknopen van de jassen, patroon van de goede, etc. Maar niet alleen de gouden kleur wordt door ze gebruikt. Het merk is ook fan van patroontjes, bontjes en andere kleine eyecatchers. Al deze aspecten en het feit dat de items van een ontzettend goede kwaliteit zijn maakt dat het een favoriet merk onder de modeliefhebber is.

De accessoires die je outfit afmaken

Als je een mode item zoekt die er echt uitspringt dan zit je bij Gucci dus goed. De schoenen, tassen en sjaaltjes springen er in de laatste collectie van het merk echt uit. Om te beginnen de schoenen. Een saai paar sneakers zul je er niet snel tussen vinden. Bontjes, strepen en scarabees zijn veelvuldig terug te zien op de mode items. Opvallend is dat de strepen vooral rood en blauw gekleurd zijn en de scarabee weer in het goud is afgebeeld. De tassen van Gucci kenmerken zich vooral door de Gucci print die is gebruikt of het gouden hengsel. Beide aspecten laten weer duidelijk zien waar het merk voor staat. Als laatste, en een item wat je zeker niet mag missen in je eigen kledingcollectie, zijn de sjaaltjes van Gucci. Deze sjaaltjes zijn van 100% zijde en hebben allemaal een eigen, uniek patroon. Dit item zorgt er voor dat zelfs de meest saaie outfit weer helemaal opleeft.

Waar voor je geld

Gucci is natuurlijk niet het goedkoopste merk en voor 100 euro zul je inderdaad geen tas binnenslepen maar… dit merk, deze mode items, zijn meer dan waar voor je geld. Relatief betaal je wel wat meer dan gemiddeld als je een Gucci-tas in de wacht wil slepen maar de kwaliteit en het unieke product wat je hiermee binnen sleept is het wat mij betreft dubbel en dwars waard!