Heren mode

Hoe kies je de juiste trui?

2 november 2021

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe trui? Dan zul je zien dat het aanbod ontzettend groot is, en het in sommige gevallen lastig kiezen is. Het is dan ook belangrijk dat je eerst bepaalt wat de gewenste uitstraling is, en waar je de trui voor wilt gebruiken. Een trui die je over een net overhemd naar je werk draagt is immers wat anders dan een wijde trui die je voornamelijk thuis draagt. In beide gevallen dien je te kiezen voor een specifiek model, dat al dan niet te combineren is met een mooi overhemd. Met onderstaande tips vind je gemakkelijk de juiste trui voor elke gelegenheid, die bovendien precies past bij jouw figuur. Doe er je voordeel mee, en kom altijd netjes, verzorgd en bovendien stijlvol voor de dag.

Een trui voor naar je werk

Heb jij een baan waarbij je geacht wordt netjes voor de dag te komen? In dat geval kun je het beste kiezen voor een effen trui (oftewel zonder print) zonder kraag.  Deze combineert niet alleen makkelijk, maar ziet er ook netjes uit. Je kunt er eventueel voor kiezen om een bijpassend overhemd te dragen waar wel een print in is verwerkt. Zo heb je een leuk accent bij de mouwen en de kraag, maar valt het niet teveel op. Is het niet niet zo koud, maar vind je enkel een overhemd toch net te weinig? Dan kun je er ook voor kiezen een zogeheten spencer aan te schaffen. Dit is een trui, maar dan zonder mouwen. De spencer dreigt een beetje uit te sterven, maar mannen (en ook vrouwen!) vergeten vaak hoe ontzettend comfortabel het kledingstuk zit.

Een trui voor naar een casual gelegenheid

Ben je juist op zoek naar een mooie trui voor dagelijks gebruik? Dan kun je een wat wijder model aanschaffen, desgewenst in een wat opvallendere kleur. Een trui met een kraagje zit vaak erg lekker, en kan ook gedragen worden zonder overhemd eronder. Kies voor een exemplaar met een ritsje bovenaan, zodat je hem helemaal tot bovenin kunt dichtritsen, lekker warm! Dit is niet iets wat je naar je werk kunt dragen, maar voor thuis is het super comfortabel. Kies voor een exemplaar dat goed bij je figuur past, zodat hij altijd lekker zit. Dit betekent dat je naar heren truien grote maten moet zoeken als je wat steviger gebouwd bent, en juist naar slim-fit modellen als je slank bent. Pasvorm is alles, of je nu een casual model zoekt of een nette trui voor op je werk of naar een feestje.