Heren mode

Pasjes en geld: hoe berg je het op?

1 april 2022

Ik hoef het je niet te vertellen: pasjes zijn in de mode. Je hebt echt overal een pasje, klantenkaart of spaarkaart voor nodig. Bij de supermarkt scan ik mijn zoveelste pasje bij de kassa om punten te sparen voor zaken die ik niet nodig heb en bij de kapper vragen ze mijn klantenkaart zodat ik wat korting kan krijgen. En zo gaat het maar door. Ga je naar een voor jou nieuwe winkel dan bieden ze je een klantenkaart aan. Zelfs mijn bakker doet mee. Dus inmiddels heb ik stapels pasjes. En die stop ik allemaal in mijn portemonnee. Helaas kan die daar niet zo goed tegen, die begint wat slijtvlekken te tonen en hier en daar zelfs scheuren. Bovendien is het ook niet zo handig al die pasjes in de portemonnee. Dit moet toch anders kunnen. En dat kan gelukkig want een beetje ondernemer speelt natuurlijk meteen in op onze pasjesmanie. Die komt met een kaarthouder.

Kaarthouder: modern en makkelijk

Een kaarthouder is geen portemonnee. Hij is speciaal; gemaakt voor het bewaren van meerdere pasjes op zodanige wijze dat je er makkelijk bij kan en zo het pasje kan pakken wat je nodig hebt. Het staat best wel cool als je bij de kassa niet staat te rommelen in je portemonnee, maar meteen het juiste kaartje pakt. En het scheelt een hoop tijd. Dat is dus ideaal. Ze zijn verkrijgbaar in echt leer maar je hebt ook kaarthouders van aluminium. Sommige kaarthouders kunnen ook munten of papiergeld bergen, maar ik besloot alleen voor een kaartenhouder te gaan en een aparte portemonnee te kopen.

Portemonnee mannen: stoer en eigentijds

Google even op portemonnee mannen en je vindt stoere en eigentijdse portemonnees die handig mee te nemen zijn. Mijn moeder had altijd een enorme huishoudportemonnee die niet in haar jaszak kon omdat hij zo groot was. Erg onhandig en voor mij ook onwenselijk. Ik gebruik mijn portemonnee dus nu waar hij voor gemaakt is: het herbergen van betaalmiddelen. Ik bewaar er dus mijn munten en briefgeld in en ook mijn betaalpasjes. Alle andere pasjes gaan in de kaartenhouder en zo weet ik dus precies waar ik alles opgeborgen heb. Voor mij geen gênante zoekmomenten meer bij kassa’s. En voor mezelf heb ik nu alles goed geordend. Omdat zowel de kaartenhouder als de portemonnee dun blijven, kan ik ze makkelijk in mijn zakken meenemen. Dus overweeg is een scheiding van pasjes en betaalmiddelen en ga voor een kaartenhouder en een portemonnee.