laptoptassen
Dames mode

Mijn zoektocht naar mooie laptoptassen

25 januari 2018

Bij belangrijke mijlpalen horen cadeautjes die je doen terugdenken aan dat specifieke moment. Toen ik aangenomen was bij mijn nieuwe baan wist ik dan ook direct waar ik naar op zoek ging: een mooie nieuwe werktas. Laptoptassen zijn tassen waar ik normaal niet echt naar kijk, een mooie handtas spreek veel meer tot de verbeelding. Maar mijn zwarte canvas laptoptas was nou niet echt een eyecatcher bij mijn mooie zakelijke outfits. Ik ging dus op jacht naar de allermooiste laptoptas. Laptoptassen moeten wat mij betreft aan een aantal eisen voldoen. Ik bespreek ze in deze blog.

Leren laptoptassen

Leren laptoptassen zijn wat mij betreft het allermooist. Zij zijn stijlvol en blijven daarnaast veel langer mooi dan kunstlederen exemplaren. Een leren laptoptas past daarnaast zowel bij een klassieke zakelijke outfit als ook bij een casual outfit. Zowel voor werk als in je vrije tijd kun je je daarom met een leren tas goed vertonen. Wat sommige mensen als een nadeel van leer zien is dat het materiaal kwetsbaar is voor vlekken en door de jaren heen verandert. Voor mij is dit absoluut geen nadeel, maar juist een pluspunt. Leer is als een levend materiaal dat alsmaar soepeler en mooier wordt door de jaren heen.

Klassieke vrouwelijke look

Binnen de categorie leren laptoptassen is nog steeds behoorlijk veel verschil. Zo zijn er stoere tassen in de stijl van Cowboysbags, deze tassen zijn zowel bij mannen als vrouwen populair. Dit begrijp ik helemaal, het zijn immers prachtige stoere tassen. Voor mijn zakelijke tas wilde ik echter een iets meer vrouwelijke look: een tas die eruit ziet als een handtas maar stiekem ruimte biedt voor mijn laptop. Een laatste belangrijke eis was de grootte van de tas. Voor mijn 14 inch laptop zijn de meeste laptoptassen groot genoeg, maar wanneer je een grotere laptop hebt is het verstandig om hier rekening mee te houden bij het kopen van een tas.

Burkly laptoptas

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een prachtige tas van Burkly. De laptoptassen van dit merk hebben voor mij de perfecte balans tussen stoer en chique, tussen robuust en vrouwelijk. Wat ik handig vind is dat de tas verschillende praktische vakjes heeft voor mijn telefoon, pennen, visitekaartjes en mijn portemonnee. Mijn tas is normaal gesproken namelijk een grote chaos. Wanneer ik iets kwijt was moest ik meestal de gehele inhoud van mijn tas uitstallen op tafel om te vinden wat ik zocht. Je begrijpt dat dit niet heel professioneel overkomt bij een zakelijke afspraak. Nu kom ik onwijs georganiseerd aan op mijn afspraak, met alle musthaves binnen handbereik.