Black Friday
Nieuws

Black Friday

27 juni 2018

Het is niet verwonderlijk dat Black Friday van oorsprong uit Amerika komt. Immers wordt het niet Amerikaanser dan dit: een speciale dag waarop consumenten aan de hand van gigantische kortingen worden aangespoord om hun geld en dag te spenderen aan vele aankopen. Het heeft in Amerika meerdere malen tot totale hysterie geleid rondom winkels en warenhuizen: consumenten lopen elkaar van de voet om als eerste binnen te zijn, en eenmaal in de winkel gaan mensen soms zelfs met elkaar om de voet, alleen maar om een product met veel korting te kopen. Gelukkig zijn wij Nederlanders een stuk nuchterder, alhoewel we natuurlijk ook grote fans zijn van grote kortingen. En die krijg je tijdens Black Friday, want inmiddels doen vele winkels en webshops mee aan dit fenomeen.

 

Het beste moment om aankopen te doen

Heb je al een tijdje geleden je oog laten vallen op een bepaald kledingstuk? Of staat er een kledingstuk al lange tijd op je verlanglijstje? Dan is Black Friday het ideale moment om deze producten met veel korting aan te schaffen. Verwen jezelf eens flink tijdens deze periode. Immers zijn er vele webshops en winkels die al beginnen te strooien met kortingen in de periode voorafgaand aan Black Friday. Een goed voorbeeld hiervan is Bol.com, wiens Black Friday festival 8 dagen duurt. Een beter moment om die ene top of dat ene jurkje te kopen die al tijden op je verlanglijst staat is er simpelweg.

 

Cyber Monday

Naast Black Friday is er tevens Cyber Monday, de maandag na Black Friday waarop tevens met kortingen wordt gestrooid. Van origine was Black Friday de dag waarop winkels kortingen gaven, waarna online verkooppunten dit deden tijdens Cyber Monday. Echter doen wij in Nederland niet aan deze distinctie, waardoor je op beide dagen kunt genieten de beste kortingen. Echt waar, lager dan dit zul je de prijzen niet zien tijdens het hele jaar.

 

De ideale dag voor al je mode aankopen

Eind november is van zichzelf al een tijd van vele aankopen. Het is bijna 5 december en daarnaast zijn de kerstdagen in aantocht. Zoek je nog iets leuks om te dragen voor eerste of tweede kerstdag? Of wil je jezelf gewoon eens verwennen met wat nieuwe kleding? Dan is Black Friday dé dag bij uitstek. Er zijn weinig winkels die niet deelnemen aan deze dag, dus bij al je favoriete filialen zul je terecht kunnen voor mode aankopen tegen bodemprijzen.