oorbellen plaatje
Nieuws

Oorbellen die goed bij jouw gezichtsvorm passen

19 juni 2018

Er zijn heel veel verschillende soorten oorbellen beschikbaar, eigenlijk kun je het zo gek nog niet bedenken of het is te koop. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het maakt de keuze niet makkelijker. Want hoe leuk je een setje oorbellen ook vindt, zullen ze je ook goed staan? Hoe kun je eigenlijk het beste een keuze maken? Hoewel kleur en ontwerp grotendeels afhankelijk zijn van smaak, moeten oorbellen vooral goed bij je gezicht passen. En dan vooral de vorm is belangrijk: oorbellen kunnen de vorm van je gezicht extra accentueren of juist verzachten. Wat voor oorbellen passen dan goed bij jouw vorm gezicht? Het simpele antwoord: de vorm van oorbellen moet tegenoversteld aan de vorm van je gezicht zijn.

Rond gezicht
Als je een rond gezicht hebt, zullen lange dunne oorbellen het mooiste staan. Deze zorgen er voor dat je gezicht wat langer en smaller lijkt. Kleine vierkante oorbellen zijn ook leuk, maar vermijd juist oorknopjes, ronde oorbellen en brede hangers met een groot volume. Deze benadrukken alleen maar de ronde vorm van je gezicht.

Hartvormig gezicht
Een hartvormig gezicht is aan de onderkant veel smaller dan aan de bovenkant, en eigenlijk wil je dus oorbellen die juist breed zijn aan de onderkant. Dit zorgt er voor dat je kaaklijn iets breder lijkt. Driehoekige oorbellen, druppelvormige oorbellen, of ronde hangers die aan de onderkant breder zijn, zullen je allemaal goed staan.

Ovaal gezicht
Het uitzoeken van oorbellen is makkelijk als je een ovaal gezicht hebt: eigenlijk alle oorbellen staan jou goed! Elke vorm past goed bij je gezicht. Je moet alleen uitkijken voor té lange oorbellen. Oorbellen die tot de onderkant van je gezicht komen zorgen er voor dat je gezicht wat langer lijkt.

Bekijk hier alle hippe statement oorbellen geschikt voor ovale gezichten.

Vierkant gezicht
Heb je een vierkant gezicht, dan kun je het beste ronde oorbellen dragen. Deze verzachten de vorm van je gezicht wat. Ringen, groot en klein, staan je goed, evenals bijvoorbeeld druppelvormige oorbellen of hangers met ronde vormen.

Lang en smal gezicht
Heb je een lang smal gezicht, dan staan korte brede oorbellen jou goed! Kies bijvoorbeeld mooie knopjes, korte brede hangers of kleine hoepeloorbellen. Vermijd lange dunne hangers.

A-vormig gezicht
Een A-vormig gezicht betekent eigenlijk dat je een brede kaak hebt. Als je een brede kaak hebt, staan oorknopjes beter dan hangers.

Bezichtig hier mooie kleine knopjes oorbellen.

Zeker brede hangers benadrukken je brede kaak. Als je graag hangers wilt dragen, kies dan voor smalle, die zullen je ook nog wel goed staan. Toch zijn knopjes de beste optie.