university
Nieuws

Hierna volgen enkele tips om het maximale uit je open dagen van de universiteit te kunnen halen

16 juli 2018

1. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een lijst maakt met de data van de open dagen die je wilt bezoeken. Vergeet niet dat veel open dagen in juni en juli beginnen, dus begin al rond mei de data te bekijken. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je geen open dag voor een universiteit die je wilt bezoeken mist. Universiteiten hebben ook meerdere open dagen, dus hoe eerder je het plant, hoe groter de kans is dat je geen open dagen hoeft te missen.

2. Kijk op de website van de universiteit of er lezingen worden gehouden over jouw onderwerp. Naar een lezing of een seminar gaan over een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent, is de beste manier om de informatie te krijgen die je nodig hebt – sommige universiteiten verstrekken ook extra informatiebrochures bij deze bijeenkomsten. Dit is een andere reden waarom je je vroeg moet aanmelden voor deze open dagen omdat er vaak maar een beperkt aantal plaatsen zullen zijn en dit snel vol zit. Maak je je maar geen zorgen als je geen van deze lezingen kunt bijwonen, omdat de meeste open dagen ook informatiepakketten verstrekken.

3. De informatiebeurs moet je ook zeker bezoeken als je naar een open dag van de universiteit gaat! Beoefen je een sport? Hier vind je meer informatie over de teams en de clubs van universiteiten. Geniet je van muziek of drama? Ontdek de beschikbare gezelschappen. Wil je meer informatie over de vereisten? Ga dan naar de informatiebeurs! Op deze informatiebeurs is veel extra informatie beschikbaar over de universiteit en het gebied waarin het zich bevindt. Als je vragen hebt, vind je daar zeker antwoorden.

Dus je hebt al informatie over de opleiding en je bent al naar de informatiebeurs geweest, waar moet je dan nog heen?

4. Een bezoek aan de studentenvakbond mag je echt niet overslaan. Dit is de plek waar je nieuwe vrienden kunt ontmoeten, lid kunt worden van gezelschappen en waar je kunt eten. Je kunt hier misschien met studenten praten over hoe het studentenleven eruit ziet op de universiteit en in de stad.

5. De bibliotheek is een fantastische plek waar je het grootste deel van je tijd zult doorbrengen 😉 Het maakt niet uit of je een gek feestbeest bent of een hele serieuze student, op een gegeven moment zul je de bibliotheek moeten bezoeken om boeken te lenen voor je opleiding. Kijk eens rond in de bibliotheek om te zien hoeveel boeken ze voor jouw onderwerp hebben en kijk ook naar de ruimtes die ze hebben voor om te studeren en in groepjes te werken.

6. Een andere plaats waar je veel tijd zult doorbrengen is natuurlijk jouw accommodatie! Universiteiten hebben zowel op als buiten de campus vaak een grote verscheidenheid aan keuzes voor de accommodatie. Het is niet nodig om alle accommodaties te bekijken – dat zou uren duren. Kies er een paar uit – met gedeelde faciliteiten, verzorgd of gedeeltelijk verzorgd – de combinaties zijn echt eindeloos. Kijk eens naar de mogelijkheden en dan zou je in staat moeten zijn om een ​​idee te krijgen van wat je wilt.

7. Terwijl je naar elk van deze plaatsen op de universiteit loopt, zou je een goed gevoel moeten kunnen krijgen over de campus en zijn open ruimtes voor recreatie en om te chillen met je vrienden!

8. De laatste plaats die ik zou aanraden om een ​​bezoek te brengen is het sportcentrum van de campus. Als je zin hebt om lid te worden van een sportteam van de universiteit, is dat de plek om alles te weten te komen wat je moet weten!