Nieuws

De nieuwe Nike Vapormax Flyknit: De sneaker must-have voor 2019

18 juni 2019

De Nike Vapormax Flyknit is een van Nikes nieuwste aanwinsten in de collectie. Om het 30-jarig bestaan van iconische Nike Air Max 1 te vieren, heeft Nike een nieuwe variant aan hun Air collectie toegevoegd. In 1978 bracht Nike hun nieuwe Air technologie op de markt. Deze innovatieve techniek werd gekenmerkt door de zichtbare luchtkussentjes in de zool van de schoen. Toentertijd stond de air technologie van Nike bekend als de meest innovatieve van zijn tijd. Met de Vapormax Flyknit weet Nike zich opnieuw te overtreffen.

De nieuwe Vapormax zool is vergelijkbaar met een auto-motor

De zool van Nike Vapormax bestaat uit meer dan 39.000 componenten, allemaal noodzakelijk om een optimale ondersteuning te bieden. Het team van Nike is meer dan zeven jaar bezig geweest met de productie van de Vapormax Flyknit en er zijn vijftien prototypes aan te pas gekomen voordat het team eindelijk tevreden was met het eindresultaat. Het eindresultaat bestaat uit een eindproduct waar geen lijm tussen de schoen en de zool aan te pas is gekomen. De zool is een gecompliceerde auto-motor geworden, waarbij de lucht tussen de schoenen als kleine zuigertjes werken. Wanneer je voet neerkomt wordt elk deel van de zool waar de druk hoog is in de luchtcompartimenten geduwd. Wanneer de voet van de grond komt neemt deze druk weer af.

Maximale ondersteuning

Bij eerdere Air Max modellen werd de zool benaderd als een matras voor onder je voeten. Met de Vapormax Flyknit heeft Nike een hele andere aanpak genomen. Bij eerdere Air Max modellen werd geprobeerd om zoveel mogelijk lucht in de zolen te persen. Bij de Vapormax Flyknit gaat het vooral om de luchtkussentjes zo effeciënt mogelijk in de schoen te verwerken. Na het analyseren van enorm veel voetprofielen heeft het merk vast kunnen stellen welke mate van lucht de verschillende drukpunten in de voet nodig hebben, om hiermee maximale ondersteuning en een zo optimaal mogelijk resultaat mee te bereiken.

Lopen op lucht

Het merk kan zeker trots zijn op de Nike Vapormax Flyknit. De schoen is zeer licht van gewicht en enorm flexibel. De Vapormax Flyknit is gecombineerd met Nikes FlyWire vetertechniek, waardoor de schoen zich nauwsluitend om de voet kan vormen en zo dicht mogelijk bij een tweede huis komt. Het gevoel alsof je op lucht loopt lijkt voor Nike niet alleen een droom, maar zelfs bijna werkelijkheid te worden.