Nieuws

Wat is jouw ideale kussen?

25 juni 2019

Op welke hoofdkussen slaap jij het allerlekkerst? En wist je dat dat niet zozeer een kwestie van persoonlijke smaak is, maar dat het vooral lijkt af te hangen van de manier waarop je in bed ligt en wat je lichaamsbouw is?

Heel persoonlijk

De ene persoon lijkt op werkelijk ieder hoofdkussen fijn te kunnen slapen, terwijl de ander het liefst op vakantie het eigen hoofdkussen ook in wil pakken. Geen kussen zo fijn als je eigen kussen. Hoe dat precies komt valt lastig te zeggen. Misschien heeft de persoon die zo gehecht is aan zijn eigen kussen al wél het perfecte kussen voor zijn of haar slaaphouding en lichaamsbouw gevonden, en de ander niet. Als je kussen niet zo geweldig is, zal je er tenslotte ook minder aan gehecht zijn.

Hoe dan ook, het is belangrijk om voor het juiste hoofdkussen te kiezen. Doe je dat niet, dan liggen klachten aan je nek of zelfs een chronische hoofdpijn op de loer.

Bijzondere kussens

De meeste mensen kiezen voor een normaal, rechthoekig kussen om op te slapen. Maar wist je dat je veel meer keuze hebt dan dat? Heb je bijvoorbeeld al eens aan een bodykussen gedacht? Een bodykussen is een langwerpig kussen, vaak in een U-vorm. Het is heerlijk om hier ’s nachts tegenaan te kruipen, lepeltje-lepeltje met je kussen. Maar het kan ook simpelweg heel goed voor je lijf zijn, zeker als je bijvoorbeeld last hebt van je bekken. Niet alleen je hoofd en nek, maar heel je lijf krijgt steun met dit soort kussens.

Welk merk?

Het merk van een kussen is niet altijd even belangrijk, al kun je wel duidelijk een voorkeur hebben. Slaap je al jaren heerlijk op een Cassenz kussen, dan is de kans natuurlijk groot dat ook je volgende kussen weer van dit merk zal zijn. Daar is niets mis mee, heb je eenmaal een kussen en een merk gevonden dat je bevalt maakt dat het kiezen voor een nieuw hoofdkussen alleen maar makkelijk. Wees en blijf echter wel kritisch: op het moment dat je een nieuw kussen gaat kopen, moet je altijd even kijken of je wensen en eisen niet veranderd zijn. Merk je dat je wat vaker een stijve nek hebt, of ben je van een rug slaper in een zijslaper veranderd in de loop der jaren? Dan is het toch echt een goed idee om blanco te beginnen in je zoektocht naar een nieuw kussen, en te kijken naar wat je écht nodig hebt. Dat is in dat geval een stuk verstandiger dan kiezen voor wat je nu eenmaal gewend bent.